Filters

Filters

Zuidoost

De Georganiseerde Informele Zorg Zuidoost (Gizzo) is een samenwerking tussen organisaties in Zuidoost die vrijwilligers koppelen aan buurtbewoners die eenmalige, kortdurende of langdurige ondersteuning nodig hebben.

We doen dit zodat:

  1. het aanbod van vrijwilligers toegankelijker wordt voor zorgprofessionals én voor de bewoners van Amsterdam Zuidoost.
  2. het makkelijk en toegankelijk voor de bewoners van Zuidoost wordt om anderen te helpen.
  3. we de positie van de aangesloten organisaties kunnen versterken.
  4. we inhoudelijke verdieping kunnen bieden over onderwerpen waar alle informele partners in omgang met vrijwilligers, cliënten en formele zorg tegenaan lopen.
  5. we de belangen van vrijwilligers die betrokken zijn bij mensen in kwetsbare situaties beter kunnen behartigen.
  6. de samenwerking tussen de Buurtteams en de informele en formele zorg efficiënter te maken.

Contact


Voorzitters
Kimberley Snoek
ksnoek@stichtingprisma.nl
06 – 25 08 58 77

Jaleesa Bodeutsch
j.bodeutsch@mee-az.nl
06 – 83 17 64 34

Alexander Witmondt
awitmondt@cordaan.nl
06 -18 53 84 27

 

Linking Pin Bijlmer Oost
Kimberly Snoek
ksnoek@stichtingprisma.nl
06 – 25 08 58 77

Linking Pin Gaasperdam / Driemond
Jaleesa Bodeutsch
j.bodeutsch@mee-az.nl
06 – 83 17 64 34

Linking Pin Bijlmer Centrum
Marieke Ruijs
mruys@markant.nl
06 – 52 41 47 43

 

 

Alle projecten in Zuidoost

LEDEN

Burennetwerk Amsterdam

Burennetwerk koppelt Amsterdammers die een goede buur willen zijn aan buurtgenoten met een vraag. Dat doen we in alle buurten van Amsterdam. Geen grote complexe vragen, maar gewoon even een praatje, hulp bij vervoer of een kleine klus die door gebrek aan netwerk of middelen blijft liggen. Iedereen verdient een goede buur!

www.burennetwerk.nl
Coenraad Koper
coenraad@burennetwerk.nl
06-82099579
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Big Friends

Big Friends is een mentorprogramma dat kinderen en jongeren ondersteunt die extra aandacht kunnen gebruiken en die opgroeien in minima gezinnen. We zetten ons in door kinderen tussen de 6 en 18 jaar te koppelen aan zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Onze missie is om via een bijzondere vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van elk kind.

www.bigfriends.nl
Lisette Achten
lisette.achten@bigfriends.nl
06-55461314
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Stichting Dance Connects

Dans & ontmoeting voor iedereen van 50 tot 100+. Wekelijkse danslessen en dansevenementen ter bevordering van fysiek, mentaal en sociaal welzijn in heel Amsterdam.

www.danceconnects.nl
Eva Sierksma
06-15106989
eva@danceconnects.nl
Groepsaanbod

De Regenboog Groep

De Regenboog Groep biedt kansen aan Amsterdammers in sociale armoede. Ruim 1400 vrijwilligers zetten zich namens De Regenboog Groep jaarlijks in voor een stadgenoot. De Regenboog Groep zet zich in voor mensen met problematische schulden, dak- en thuislozen, nieuwkomers, mensen met een verslaving en mensen met psychiatrische klachten. Lees meer over onze missie en ons diverse aanbod op www.deregenboog.org/onze-droom.

www.deregenboog.org
Deborah Hoogvliets
dhoogvliets@deregenboog.org
06-57208303
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Hand in Hand Begeleiding

Hand in Hand biedt specialistische begeleiding aan gezinnen met een kind met een beperking, chronische ziekte of ontwikkelingsachterstand en aan mantelzorgers. Deze begeleiding bieden we zowel in groepsverband als individueel, door middel van een cursus, bijeenkomsten en een wekelijks spreekuur. We vinden het belangrijk dat zowel het kind als de ouder zich sterk, veilig en in balans voelen en de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Hand in Hand werkt in Amsterdam Zuidoost.

www.handinhandbegeleiding.nl
Claartje Berkhout
claartje@handinhandbegeleiding.nl
06-37194346
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Humanitas Amsterdam

Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. Onze hulp is gratis, laagdrempelig en altijd in de buurt. We zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

www.humanitas.nl/ams
Ana Claudia van Meeuwen
A.vanmeeuwen@humanitas.nl
0653824230
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Markant

Markant, centrum voor mantelzorg in Amsterdam, helpt mantelzorgers de balans te vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor zichzelf. Mantelzorgers kunnen bij ons terecht voor een vrijwilliger, die een paar uur per week de zorg uit handen neemt. Ook organiseren wij informatiebijeenkomsten, trainingen en cursussen voor mantelzorgers en beroepskrachten in zorg en welzijn.

www.markant.org
Marieke Ruys & Alexander Witmondt
info@markant.org
020-886 8800
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Stichting Odensehuis

Het Odensehuis is (vanaf 2009) een informele community voor ontmoeten informatie en (mee)doen voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers/eigen netwerk, buurtbewoners. Iedereen is welkom. Iedereen heeft talenten. In het Odensehuis staat de kwaliteit van leven centraal. Het Odensehuis bestaat uit informele communities in 4 stadsdelen.

www.odensehuis.nl
Michelle van Iersel
zuidoost@odensehuis.nl
06 38 51 19 07
Groepsaanbod

Op Koers van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland

Op Koers helpt weer op weg. Vanuit het streven naar ‘zelfredzaamheid’ door de overheid en gemeenten zijn mensen meer op zichzelf aangewezen, ook al weten mensen lang niet altijd de weg te vinden naar passende hulp of activiteiten. Dit brengt grote risico’s met zich mee: meer mensen zijn onvoldoende zelfredzaam of weerbaar en sommige mensen ontwikkelen complexe problematiek zonder de toegang tot zorg en hulp te vinden. Met Op Koers willen wij hen bereiken die de weg naar passende hulp of ondersteuning niet kunnen vinden. Door preventieve of tijdige hulp wordt escalatie voorkomen.

www.rodekruis.nl/amsterdam-amstelland/onze-activiteiten/op-koers/
Mirjam Kessen en Sara Hoogerdijk
opkoersrk@redcross.nl
020 62 26 211
Groepsaanbod

TEAM ED

Sociaal uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen. De ervaringsdeskundigen van TEAM ED hebben uit eigen ervaring meegemaakt hoe het is om uit het dal te klimmen van psychische, financiële, verslavings-, sociale- of huisvestingsproblemen of een combinatie hiervan. Ze zijn getraind om hun ervaring in te zetten om individuen en organisaties te ondersteunen.

www.teamed.nl
Claudia Valentijn
claudia@teamed.nl
06 43236159
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Clienteninformatiepunt

Het Cliënteninformatiepunt is een wegwijzer voor mensen met geestelijke gezondheidsvragen maar ook voor hulpvragen omtrent huisvesting, uitkeringen, schulden, sociale contacten, dagbesteding enz. Er is een luisterend oor, geen wachtlijst en we nemen echt de tijd voor iemand.

clienteninformatiepunt.nl
Sandra Thonhauser
sthonhauser@deregenboog.org
06-15965653
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Stichting Single SuperMom

We bieden ondersteuning aan alleenstaande moeders en hun kinderen. Ons doel is het versterken van de sociaaleconomische positie, het welzijn én het netwerk van alleenstaande moeders. Dat doen wij via onze website, onze Facebook-groep en door het organiseren van verschillende activiteiten, van workshops en trainingen tot netwerkevents en sociale activiteiten. Ook organiseren wij inloopuren (1ouderpunt) waar alleenstaande ouders een luisterende oor kunnen vinden. Onze activiteiten zijn gericht op drie thema’s: welzijn, geld en zorg. Drie essentiële zaken voor alleenstaande moeders om goed voor zichzelf en voor de kinderen te kunnen zorgen.

singlesupermom.nl
Camelia Contreras
amsterdam@singlesupermom.com
06-55141679
Groepsaanbod

Civic Amsterdam

Inwoners die zo goed mogelijk in hun vel zitten en actief meedoen aan het leven in hun wijk. Dat is waar Civic Amsterdam zich voor inzet. Civic Amsterdam heeft een uitgebreid aanbod op het gebied van gezondheid, ontmoeten, geldzaken, persoonlijke ontwikkeling en taal en werk.

civicamsterdam.nl
Vivian Tillema
v.tillema@civicamsterdam.nl
06 – 40 67 22 42
Groepsaanbod

Handje Helpen

Handjehelpen gelooft in een samenleving waarin mensen zich inzetten voor elkaar. Onze vrijwilligers en stagiairs steunen kinderen en volwassenen met een beperking, chronische ziekte of gedrag dat om extra aandacht vraagt.

www.handjehelpen.nl
Carmen Odermatt
codermatt@handjehelpen.nl
06 102 68 022
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Home-Start

Home-Start biedt ouders opvoedondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact. Een vrijwilliger ondersteunt een gezin dat het door omstandigheden even wat zwaarder heeft en onvoldoende steun krijgt vanuit het eigen netwerk.

www.home-start.nl
Titia Koppers
t.koppers@combiwel.nl
06-4354 1395
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Zorgbrigade

Zorgbrigade is een werk-/leertraject voor Amsterdammers die een langere tijd geen werk hebben gehad. In het kader van dit traject komen zij wekelijks op bezoek als maatje bij Amsterdammers uit Noord, Nieuw-West en Zuidoost. In de Zorgbrigade krijgen mensen die langere tijd geen werk hebben gehad een baan en volgen daarnaast een mbo-opleiding richting de zorg. Zij bieden vanuit de Zorgbrigade informele hulp aan bewoners in Noord, Zuidoost, Nieuw-West en de Spaarndammerbuurt. Onze deelnemers helpen u graag met kleine taken, zoals boodschappen doen of lichte werkzaamheden in of rond het huis. Dit doen wij zoveel mogelijk samen met u. Ook komen wij graag langs voor de gezelligheid; even samen een kopje koffie drinken, een wandeling maken of een spelletje doen. Elke week op een vast moment komt de deelnemer langs voor ongeveer 2 uur, in principe voor een periode van een jaar.

www.burennetwerk.nl/intensievere-hulp-nodig-schakel-een-zorgbrigadist-in
Liesbeth Kwikkel
lkwikkel@cordaan.nl
06-41102064
Groepsaanbod Maatjesprojecten

cybersoek

Cybersoek is dé plek in Amsterdam waar je gratis en onder begeleiding van professionals werkt aan je digitale vaardigheden. Voor al je vragen over het internet, de computer, je tablet of smartphone.

www.cybersoek.nl
Marita Bon
marita@cybersoek.nl
06 10831683
Groepsaanbod

BuurtWerkKamer Coöperatie

Nul-de-lijns voorziening voor bewoners met allerlei soorten hulpvragen. BuurtWerkKamer is een informele ontmoetingsplek in de buurt waar buurtbewoners samen activiteiten organiseren, voor en door de buurt. Het biedt een laagdrempelige omgeving waar buurtbewoners terecht kunnen voor verschillende behoeften.

www.buurtwerkkamer.nl
Erwin Mulder
erwin@buurtwerkkamer.nl
06-41790194
Groepsaanbod Maatjesprojecten