Filters

Filters

Oost

Sneller koppelen van vrijwilligers en bewoners met een hulpvraag. Samen méér bewoners bereiken, ook die moeilijk bereikbaar zijn. Het aanspreekpunt voor informele zorgvragen in Amsterdam Oost. Dat is het Platform Informele Zorg Oost.

Contact


Kernteam
Lennaert Kiemeneij, Sandra Bos, Julia IJmker en Nettie Sterrenburg
platformizoost@gmail.com
06 – 51 84 61 05

Linking pin Oud-Oost
Moniek de Witte
mdwitte@deregenboog.org
06 – 30 54 91 34

Linking pin IJburg
Nettie Sterrenburg
n.sterrenburg@vca.nu
06 – 14 92 78 79

Linking pin Indische buurt
Julia IJmker
julia@burennetwerk.nl
06 – 23 05 43 08

Linking pin Watergraafsmeer
Gitta Bessem
gbessem@dds.nl
06-34561473

Alle projecten in Oost

LEDEN

Assadaaka Community

Assadaaka Community zet zich in voor bewoners in heel Oost, met individuele ondersteuning (vertrouwenspersonen) en groepsactiviteiten, o.a. Nederlandse taallessen, sociaal-maatschappelijk inloopspreekuur, mantelzorgondersteuning, duurzame voedselbank, cursussen, Samen Sterk Groepen, Basiscursus Vertrouwenspersoon en meer.

assadaaka.nl
Ahmed el Mesri
info@assadaaka.nl
06-47440672
Groepsaanbod

Big Friends

Big Friends is een mentorprogramma dat kinderen en jongeren ondersteunt die extra aandacht kunnen gebruiken en die opgroeien in minima gezinnen. We zetten ons in door kinderen tussen de 6 en 18 jaar te koppelen aan zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Onze missie is om via een bijzondere vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van elk kind.

www.bigfriends.nl
Lisette Achten
lisette.achten@bigfriends.nl
06-55461314
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Burennetwerk Amsterdam

Burennetwerk koppelt Amsterdammers die een goede buur willen zijn aan buurtgenoten met een vraag. Dat doen we in alle buurten van Amsterdam. Geen grote complexe vragen, maar gewoon even een praatje, hulp bij vervoer of een kleine klus die door gebrek aan netwerk of middelen blijft liggen. Iedereen verdient een goede buur!

www.burennetwerk.nl
Julia Ijmker
julia@burennetwerk.nl
06-2354308
Groepsaanbod Maatjesprojecten

De Regenboog Groep

De Regenboog Groep biedt kansen aan Amsterdammers in sociale armoede. Ruim 1400 vrijwilligers zetten zich namens De Regenboog Groep jaarlijks in voor een stadgenoot. De Regenboog Groep zet zich in voor mensen met problematische schulden, dak- en thuislozen, nieuwkomers, mensen met een verslaving en mensen met psychiatrische klachten. Lees meer over onze missie en ons diverse aanbod op www.deregenboog.org/onze-droom.

www.deregenboog.org
Moniek de Witte
mdwitte@deregenboog.org
06-30549134
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Humanitas Amsterdam

Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. Onze hulp is gratis, laagdrempelig en altijd in de buurt. We zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

www.humanitas.nl/ams
Alexandra Horne
a.horne@humanitas.nl
06-35115537
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Markant

Markant, centrum voor mantelzorg in Amsterdam, helpt mantelzorgers de balans te vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor zichzelf. Mantelzorgers kunnen bij ons terecht voor een vrijwilliger, die een paar uur per week de zorg uit handen neemt. Ook organiseren wij informatiebijeenkomsten, trainingen en cursussen voor mantelzorgers en beroepskrachten in zorg en welzijn.

www.markant.org
Saskia Jansen & Menekse Tromp
info@markant.org
020-886 8800
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Stichting Prachtvrouw

Stichting Prachtvrouw stelt dat alle vrouwen ambities, talenten en mogelijkheden hebben. Echter, sommige vrouwen hebben extra ondersteuning nodig om hun talenten te herkennen en in actie te komen. Voor deze groep vrouwen hebben wij een programma ontwikkeld gericht ter bevordering van empowerment en het doorbreken van sociaal isolement.

www.stichtingprachtvrouw.nl/
Habiba Bouanan
stichtingprachtvrouw@gmail.com
06-15419399
Groepsaanbod Maatjesprojecten

TEAM ED

Sociaal uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen. De ervaringsdeskundigen van TEAM ED hebben uit eigen ervaring meegemaakt hoe het is om uit het dal te klimmen van psychische, financiële, verslavings-, sociale- of huisvestingsproblemen of een combinatie hiervan. Ze zijn getraind om hun ervaring in te zetten om individuen en organisaties te ondersteunen.

www.teamed.nl
Edwin Peters
edwin@teamed.nl
06-28035656
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Vrijwilligers Centrale Amsterdam

Vrijwilligers Centrale Amsterdam bemiddelt Amsterdammers naar vrijwilligerswerk en helpt vrijwilligersorganisaties bij het werven en begeleiden van vrijwilligers.

www.vca.nu
Nettie Sterrenburg
n.sterrenburg@vca.nu
06-14927879
Groepsaanbod

Buurtcoörperatie de Eester

De Eester is de buurtcoöperatie van het Oostelijk Havengebied. Voor een veilige, sociale, duurzame buurt. De buurtcoöperatie ontwikkelt vele succesvolle buurtinitiatieven. Eén daarvan is de BuurtBel, voor burenhulp en buurtvervoer.

buurtcooperatieohg.nl
Meta de Vries
meta@buurtcooperatieohg.nl
06 40087216
Groepsaanbod Maatjesprojecten

cybersoek

Cybersoek is dé plek in Amsterdam waar je gratis en onder begeleiding van professionals werkt aan je digitale vaardigheden. Voor al je vragen over het internet, de computer, je tablet of smartphone.

www.cybersoek.nl
Kim Erkens
kim@cybersoek.nl
06-83564888
Groepsaanbod

Dynamo

Dynamo is een welzijnsorganisatie. Dynamo vindt het belangrijk dat alle bewoners kunnen meedoen in hun omgeving. Wij organiseren activiteiten en projecten in de buurt en stimuleren buurtbewoners om actief deel te nemen aan de samenleving.

www.dynamo-amsterdam.nl


020 460 9300
Groepsaanbod

Unie van Vrijwilligers Amsterdam

Unie van Vrijwilligers zet vrijwilligers in voor boodschappen, bezoek en begeleiding naar het ziekenhuis. Voor praktische hulp en aandacht voor oudere mensen die voor korte of langere tijd behoefte hebben aan onze hulp.

www.uvv-amsterdam.nl
Petra Hememaar
vh@uvvmamsterdam.nl
020-6202944
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Samen Vooruit

Samen Vooruit is een netwerk van diverse (informele) organisaties uit Amsterdam Oost. Samen Vooruit werkt aan armoedebestrijding en het vergroten van kansen, ondersteuning en versterking van bewoners.

samenvooruit.amsterdam
Hannah Goeman Borgesius
info@samenvooruit.amsterdam
06-38280344
Groepsaanbod

Stichting Odensehuis

Het Odensehuis is (vanaf 2009) een informele community voor ontmoeten informatie en (mee)doen voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers/eigen netwerk, buurtbewoners. Iedereen is welkom. Iedereen heeft talenten. In het Odensehuis staat de kwaliteit van leven centraal. Het Odensehuis bestaat uit informele communities in 4 stadsdelen.

www.odensehuis.nl
Michelle van Iersel
oost@odensehuis.nl
06 38 51 19 07
Groepsaanbod

Clienteninformatiepunt

Het Cliënteninformatiepunt is een wegwijzer voor mensen met geestelijke gezondheidsvragen maar ook voor hulpvragen omtrent huisvesting, uitkeringen, schulden, sociale contacten, dagbesteding enz. Er is een luisterend oor, geen wachtlijst en we nemen echt de tijd voor iemand.

clienteninformatiepunt.nl
Claudia Consolati
cconsolati@deregenboog.org
06-53721596
Groepsaanbod Maatjesprojecten

Civic Amsterdam

Inwoners die zo goed mogelijk in hun vel zitten en actief meedoen aan het leven in hun wijk. Dat is waar Civic Amsterdam zich voor inzet. Civic Amsterdam heeft een uitgebreid aanbod op het gebied van gezondheid, ontmoeten, geldzaken, persoonlijke ontwikkeling en taal en werk.

civicamsterdam.nl
Alicia van Hilten
a.hilten@civicamsterdam.nl
06-27 97 92 28
Groepsaanbod

Handje Helpen

Handjehelpen gelooft in een samenleving waarin mensen zich inzetten voor elkaar. Onze vrijwilligers en stagiairs steunen kinderen en volwassenen met een beperking, chronische ziekte of gedrag dat om extra aandacht vraagt.

www.handjehelpen.nl
Carmen Odermatt
codermatt@handjehelpen.nl
06 102 68 022
Groepsaanbod Maatjesprojecten