Filters

Filters

Terug naar overzicht

Nederlandse les aan huis


Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC) verbindt al ruim twintig jaar anderstalige geïsoleerde vrouwen en vrijwilligers. Het is een win-winsituatie. De anderstalige geïsoleerde vrouwen krijgen Nederlandse les en vergroten de kennis van de samenleving, waardoor de zelfredzaamheid stijgt. Vrijwilligers doen omgekeerd juist kennis op over een andere cultuur en groeien op persoonlijk vlak. Ze krijgen voldoening door het lesgeven aan huis als ‘buurvrouw’. Sinds medio 2023 is het ABC onderdeel van De Regenboog Groep.

 

Voor wie?

De doelgroep van het ABC bestaat uit anderstalige, geïsoleerde vrouwen. Het zijn vrouwen met een Nederlandse taalkennis op beginnersniveau (A0-A1), die daardoor doorgaans belemmerd worden in het actief deelnemen aan de samenleving. Ook zijn we er voor vrouwen die inburgeringsplicht hebben, maar het op eigen kracht niet redden.

Een verbetering in het taalniveau stelt hen in staat om zich op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen. Vaak zijn deze vrouwen aan huis gebonden vanwege praktische belemmeringen, zoals het ontbreken van een verblijfsvergunning, kinderopvang, gezondheidsproblemen, mantelzorg, geldproblemen en / of andere zorgen. Bovendien komt analfabetisme vaak voor. Een taalmaatje aan huis biedt de uitkomst in de vorm van wekelijkse één-op-één begeleiding.Aanmelden

Hulp bij
Taalontwikkeling,

Voor wie
Anderstaligen,

Stadsdeel
Centrum, Nieuw-West, Noord, Oost, West, Zuid,

Contactduur
Zolang het nodig is,

Contactpersoon

Centrum
Siham Idrissi
sidrissi@deregenboog.org
06-12687812

Nieuw-West
Siham Idrissi
sidrissi@deregenboog.org
06-12687812

Noord
Sanne Berlemon
sberlemon@deregenboog.org
06 - 82 10 09 34

Oost
Siham Idrissi
sidrissi@deregenboog.org
06-12687812

West
Summar Swidan
sswidan@deregenboog.org
06 - 25 54 52 90

Zuid
Sanne Berlemon
sberlemon@deregenboog.org
06 - 82 10 09 34
Bekijk onze projecten